Proiecte de cercetare europene

TRAINING IN TRANSLATIONAL PROTOCOLS FOR MINIMALLY INVASIVE DIAGNOSIS AND THERAPY IN PANCREATICO-BILIARY CANCERS (TRIP)

O inițiativă din cadrul Horizon Europe

 

Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm Proiectul TRIP, dedicat îmbunătățirii diagnosticului și tratamentului cancerelor bilio-pancreatice prin metode minim invazive. Acest proiect este coordonat de către Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” București (UMFCD) împreună cu echipele de cercetători din spitalele clinice și institutele de cercetare afiliate UMFCD, anume: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” (SUUMC), Spitalul Universitar de Urgență „Elias” București (SUUE) și Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Excelență în Medicina Translațională (ICF și CEMT). Proiectul se desfășoară in parteneriat cu instituții internaționale de prestigiu, anume: Spitalele Regiunii Capitale Copenhaga (RHH) – Danemarca; University College London (UCL) – Regatul Unit, si Amsterdam Medical Center (AMC) – Olanda.

 

Finanțare: Proiect susținut de Agenția Executivă Europeană pentru Cercetare (REA) prin grant-ul cu numărul: 101079210

Obiectivele Proiectului:

Principala componentă a proiectului TRIP este reprezentată de Educație și Formare, concretizată prin:

Pe lângă componenta educațională, proiectul TRIP are ca obiective și crearea de noi Protocoale și Inițiative de Cercetare, anume:

Metodologia și Instrumentele Educaționale utilizate vor pune accent pe inovație:

ECHIPA PROIECTULUI

Cadre didactice si cercetători din Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (UMFCD), din clinici ale Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” (SUUMC), Spitalul Universitar de Urgență „Elias” București (SUUE) si Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Excelență în Medicina Translațională (ICF si CEMT).

 

Din partea Partenerilor Externi: Prof. Dr. Peter Vilmann- Spitalul Universitar Herlev-Gentofte Copenhaga (RHH), Pionier în ultrasonografia endoscopică și în endoscopia intervențională; Dr. Pia Helene Klausen și Dr. Simon Ezban Grützmeier (RHH): Experți în biologie moleculară și culturi de organoizi. Prof. Rogier Voermans (AMC), Prof. Stephen Pereira și Dr. Pilar Acedo (UCL): Experți în patologia hepato-bilio-pancreatică, ultrasonografia endoscopică, endoscopia intervențională și oncologie moleculară.

Contactați-ne:

Primim cu încântare întrebări și colaborări. Pentru mai multe informații despre Proiectul TRIP și inițiativele noastre educaționale si de cercetare, vă rugăm sa accesați site-ul proiectului TRIP: tripproject.umfcd.ro

Congresul National de Gastroenterologie si Hepatologie 2025

Data limita pentru trimiterea rezumatelor
Data limita pentru aplicatia Rising Star* (vezi criterii aici)
Data limita pentru aplicatia GastroBrainstormArena* (vezi criterii aici)

28 aprilie 2025